Ledig

Jag skrotar runt och tänker på saker jag borde göra, saker jag inte gör, saker jag vill göra, saker jag undviker att göra, saker som, liksom dammtussar, lurar i hörnen. Jag skrotar runt och försöker att inte bli stressad av att dagen går och jag inte gör något. Inga utflykter, inga biobesök, ingen mellandags rea (fast den kan jag verkligen vara utan). Jag känner mig lite lurad av att solen skiner, så att det är väder att promenera i även om blåsten är förfärligt kall. Jag vill ha  snöstorm, störtregn, ruskväder helt enkelt. Jag vill ha en ursäkt för att bara sitta här hemma och inte ta mig ut alls.  
Det är lika svårt att inget göra som att låta bli att handla. Ja jag köper fortfarande massor av saker jag inte behöver trots det allra bästa föresatser att låta bli. Det är ett beroende som skrämmer mig. Jag gör också saker hela tiden trots att jag skriver och tänker att jag bara ska vara. Det är nästan omöjligt att bara vara. Och om jag lyckas en kort stund är det ännu mer omöjligt att inte bli stressad över att jag faktiskt inget gjort. Det är en paradox som det är svårt att ta sig förbi.  Jag klurar på om man kan lägga sig i träning och hur det i så fall skulle se ut. Måste jag åka till annan ort för att ingenting göra. Om man gör det känns det som om uppdraget skulle vara enklare men också lite fusk. För det är ju här hemma i vardagen som det där onyttiga drällandet faktiskt skulle göra en hel massa nytta. 

 

 

12 svar

 1. Att bara vara eller att göra ingenting är bland det svåraste som finns. Jag vill dels utnyttja ledigheten och tänker också i tankar som bio samtidigt som jag bara vill koppla av. Hos mig kan det bli en kollision som bara det skapar stress. Så påverkas vi naturligtvis också av det sorgliga med herr Hund…

  Kram och god kväll!

  1. Ja det kan jag verkligen förstå att det finna där hela tiden. Det är tufft att mista en trofast vän.
   Ikväll blir det bara mys hemma själv men imorgon ska vi nog komma iväg.
   Kram

 2. Perfekt bild till texten! Inklusive att också detta tomma hörn innehåller intressanta vertikaler, hörn, skuggor och ljusglimt! Du får ge dig, Kersti, och bara va helt enkelt, oavsett aktivitetsnivå – det räcker långt! 🙂

  Kram

 3. Men du min vän, du har ju kommit väldigt långt, för du har insett vad som felas och vad du borde tänka mer på, o framför allt kanske genomföra förändringar. Det är mer än de flesta gör….Inte vet jag heller hur duktig jag skulle vara om jag inte bodde mitt i skogen utan affärer, hade en sån taskig ekonomi osv.
  Under min storstadsperiod i livet hade jag många saker jag inte kunde leva utan, speciellt högklackade italienska skor…
  Julen är ju ångestfylld för mig men har blivit mycket lättare med åren, o tänk, numera handlar många julklappar på vår loppis! Fast man märker att många är lite skamsna o säger att det är liksom på skoj, man vill inte framstå som att man inte har råd att köpa nya julklappar. Men är inte loppisfynd det bästa man kan köpa, man väljer noggrannt med tanke på mottagaren och gör samtidigt en god gärning för miljö och plånböcker.
  God fortsättning och kram från pörtet

  1. Vi ger inga julklappar längre ja mer än en almanacka till min mamma och ett pussel till mig. Sen tar vi av vårt överflöd och sätter in till läkare utan gränser med fler. Känns bra för vi behöver verkligen inga fler saker. Det är barnen som visat vägen dessa kloka människor. Försöker att låta bli att köpa böcker men det är så svårt trots att jag kan låna på bibblan. Kläder köper jag också för mycket men inte några italienska skor :). Köper en del kläder på seckond hand, det känns alltid mycket bättre än att köpa nytt.
   Kram

 4. Det är bra att bara få vara några dagar ibland, särskilt den här tiden på året. Man behöver gå lite i ide och ta det lugnt, skrota runt utan krav och press på att prestera. Ha det gott! Kram Eva

  1. Ja det är skönt att få ta dagen som den kommer och jag tror att jag håller på att vänja mig vid att inget göra.
   Roligt att du tittade in här.
   Kram

 5. Jag tyckte också mycket om din bild till texten. Rummet-hörnan är tom men ändå inte.
  Kan också tycka att dte är lite fusk att ge sig iväg och att då tillåta sg att bara vara, för det är ju hemma man är mest.
  TRor att det är mer kravfyllt hemma, fler ”måsten” och dessa måsten sätter man själv upp. Sedan kommer det där dåliga samvetet att man borde….
  Under de tre veckor vi nu varit i Thailand la jag bort klockan och har inte gått efter tiden alls. På telefonen och datorn har jag sett den, men inte mer.
  Dagarna har vi tagit som vi velat och ibland har vi gjort olika saker men har heller inte planerat vare sig mat, restaurangbesök, utflykter eller annat. Vi har sett vad vi velat göra.
  Inga måsten. Nu är klockan på och jag har lite jobba att göra så måsten finns nu några dagar framåt. Men sedan ska jag nog ta av klockan igen.
  Tack för ett tänkvärt inlägg.
  Kram!

  1. Välkommen hem igen. Ibland måste man ju bara göra saker, men som sonen min säger: ”mamma det är så lite man måste” och så tror jag att det är. det är vi själva som skapar stressen.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.