Minnesstöd

I min telefon, som är en smartphone, och som jag har blivit mer beroende av än jag önskar, har jag en app som heter Keep. Här kan jag göra anteckningar om sådant som jag vill komma ihåg. Så istället för att skriva ner på papper kan jag lägga jag noteringarna här. Jag gör det ibland och de blir precis lika obegripliga över tid som alla de där små lapparna, med snabbt nedklottrade noteringar för minnet, som man aldrig hittar när man behöver, men som dyker upp på de mest oväntade ställen en helt annan gång och då med ett budskap som är helt omöjligt att dechiffrera.  Jag hittar en mängd sådana anteckningar här i telefonen. Bristen på rubriker gör att jag famlar i mörker. ”Flen 22.5 tim 21/11”  har jag verkligen skrivit det. Jag har inget som helst minne av det och än mindre vad det betyder.  Eller: ”sitter knyta sko händer reser på tunnelbanan”. Vad tänkte jag egentligen att jag skulle med den anteckningen till? En annan anteckning, endast ett helt obegripligt ord visar sig vara ett Japanskt öl. Så vad lär jag mig av detta? För det första att jag är lika oorganiserad här som i mina anteckningsböcker och minneslappar. Att jag borde skaffa en struktur med tydliga rubriker som kan leda tanken på rätt spår. Å andra sidan har jag klarat mig bra utan de här anteckningarna så jag kanske helt enkelt skulle strunta i att överhuvudtaget skriva ner något och tro att livet tuffar på utan att jag behöver minnas allt.

Stort besök idag vid fågelbordet. Hade inte kameran redo på stativet så det blev en lite oskarpa bild.

hackspett

5 svar

 1. Fantastiskt söt fågel! Den tittar fram så nyfiket på dig som om den undrar om det kanske är du som lagt dit de där godbitarna.

  Anteckningar…där tillhör jag den gammeldags sorten som skriver i en pappersalmanacka 😉

  Kram och angenäm advent!

 2. Har du också fått besök av Hacke! Såg för en tid sedan en här också. Det är storfrämmat verkligen.
  Med nöje och leende läser jag om dina anteckningar på lappar, i anteckningsböcker och i mobilen. Försökte sluta ett tag, men hjärnan är så van efter alla år att den slår igång per automatik.
  Ha en fin första advent!
  Kram

 3. Jag glömmer att anteckna i mobilen och när jag komme rihåg det så glönmmer jag att jag gjort en anteckning.
  Har en liten bok där jag skriver in saker som jag tror mig behöva komma ihåg.
  Vi verkar vara fler med denna egenskap.
  Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.