Mitt i morgonrusningen

När jag tidigt på morgonen kliver på tunnelbanan lite söder om söder, sitter han där och knackar koncentrerat på tangenterna. Datorn lyser och han är helt uppslukad av sitt arbete. Vid Slussen går många människor av och andra kliver på. Han arbetar vidare tillsynes ostörd mitt i morgonrusningen. Vi passerar Rådmansgatan och det är lite glesare i vagnen. När tunnelbanetåget stannar vid Odenplan och jag stiger av arbetar han fortfarande utan att se upp, han har inte tittat upp en enda gång sedan jag klev på för tio stationer sedan. Jag får en känsla av att han har tunnelbanan som sin arbetsplats. Att han hela dagarna reser från Hagsätra till Vällingby fram och tillbaka helt försjunken i sitt arbete och helt omedveten om sin omgivning. Jag undrar så vad det är han skriver. 

8 svar

 1. Vilken spännande iakttagelse! Tänk att ha tunnelbanan som kontor. Vill till att kunnna skärma av. Tror inte jag skulle klara detta i rusnigstrafiken. Ja, inet annars heller.
  Kram och trevlig helg.

 2. Det kan man kalla fokus på sin arbetsuppgift. Själv hade jag nog inte klarat det… På Rådmansgatan stiger jag ofta av och på…

  Kram

  1. Jag hade inte heller klarat det.
   Misstänkte att du håller till där när du är i mina trakter. Jag åker till Odenplan och går därifrån till Sabbatsbergs sjukhus där mitt jobb är.

 3. Ja, vad skriver han? Vilken spännande fundering du ger oss som läste om din iakttagelse 🙂
  Vill önska dig en glad sommar! j
  Jag kommer fortsätta bloggpausa ett tag till förutom veckan ord.
  Sommarkram

 4. Spännande…ja undras just vad han skriver. Träffar du honom igen så kika över axeln vad det kan vara…

  Ha en fortsatt fin vecka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.