Nerkopplad

Försöker ransonera uppkopplingen och göra lite fler mellanrum. Du som följt Plommenaden ett längre tag vet att jag tjatar om vikten av mellanrum. Nu säger även forskningen det som beprövad erfarenhet vetat en längre tid nämligen att våra hjärnor behöver ha lite tråkigt för att kreativiteten ska kunna frodas. Av mobiltelefonernas ständiga pockande på vår uppmärksamhet och av alla snabba kickar vi får av likes på sociala medier blir våra stackars hjärnor överhettade. Och en överhettad hjärna har svårt att klara av att vara kreativ. Så koppla ner, koppla av och gör så som redan Alfons Åbergs farmor visste var en bra grej. Ha lite tråkigt helt enkelt. Du upptäcker snabbt hur kul det egentligen är om man bara ger det lite utrymme, det där tråkiga.

7 svar

 1. Hej! Visst håller jag med dig, fast jag tycker jag har ganska bra disciplin ändå. Visserligen sitter jag vid datorn några timmar per dag, men när jag inte gör det är jag helt ledig! Mobilen är alltid med ifall jag får samtal eller drattar omkull i skogen och behöver hjälp, men jag sitter aldrig och flipprar med den, den är på tok för liten för att jag ska njuta ett dugg av utbudet där. När jag sitter på bussen är jag väl den enda som sitter o läser en bok…
  Du är en insiktsfull klok quinna, så detta fixar du. Tack för alla smarriga foton, njuter stort av dem/Kram

 2. Visst är det viktigt att koppla av.
  Jag sitter en del vid datorn, men när det blir för mycket drar jag mig bort ett tag. Problemet är att man ibland bara vill fortsätta.

 3. Väldigt kloka tankar. Och visst är det lätt hänt att det digitala tar över. Vad gäller telefonen så tillhör jag inte dem som tittar på den i tid och otid. Facebook har jag inte, men dock Instagram. Men jag kan bromsa.
  Vad gäller datorn så blir det ofta ett par-tre timmar om dagen, morgon och sen eftermiddag/kväll. Mitt på dagen finns det annat som gäller- skärmfri tid och en hel del utevistelse.
  kram!

 4. Så sa min mamma också när jag var liten. Det var och är så sant. Ännu mer i vår nutid. Jag satsar hårt på att vara helt urkopplad varje dag. Kanske inte så kul för de som vill nå mig på mobilen. Min hjärna mår bra av det. Hela kroppen såklart. Jag har aldrig ”bott i mobilen” som jag ser överallt. Stackars hjärnor.
  Önskar dig ett härligt break. Njut av livet och naturen.
  Kram Bosse

 5. Kloka tankar och själv har jag varit datorlös i nästan tre dagar nu. Inga problem alls faktiskt men jag har också disciplin. Framförallt tycker jag det är skrämmande att barn och ungdomar är så fixerade vi sina telefoner, iPads etc. På min tid lekte man och var ute men det är ingen självklarhet numera. Barn mår bra av att ha tråkigt är min övertygelse för det väcker fantasin och kreativiteten!

  Trevlig fredag!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.