Ogräs

Här växer det ogräs tänkte jag när jag öppnade sidan och det var 8 uppdateringar som väntade. Men kanske är det så att här inte växer alls. Tiden är ur led och så även jag.

Jag tar min dagliga bild och laddar upp på Blipfoto men så mycket med blir det inte. Men då är jag inte helt rättvis mot mig själv. Så vad är det då jag gör? Jo jag cyklar till och från jobbet och det tar sin tid, drygt en timme om dagen i ren investering. Ger förhoppningsvis både kondition och välmående. Jag petar ner en väldigt massa frön i krukor, de flesta haft vänligheten att sticka upp så de har jag skolat om i större krukor. Bland annat sparrisar som jag inte ens vet var jag ska sätta när de väl vuxit sig så stora att det kan bli aktuellt att plantera ut dem. Jag har nästan stickat klart en tröja. Ett av mina många stickprojekt. Läst en del har jag också gjort och talat i telefon med de man inte får träffa.

Sedan blir det ett och annat distansmöte inte bara på jobbet utan även på fritiden. Körövning via datorn är en rolig sysselsättning där den sociala biten kanske är den som är mest givande. Bildspråksgrupp med bilddiskussion visade sig vara nästan bättre på distans än när vi ses på riktigt. Klubbmöte i fotoklubben fungerade också att ha digitalt även om det är mycket roligare att ses på riktigt.

Ja så tuffar livet på inte alls som vanligt men ända i någon sorts vardag.
Jag kanske ska gödselvattna lite här så att det kommer igång att gro lite här inne inne också och inte bara på min fönsterbräda.

4 svar

 1. Fina bilder!
  Om sparris – är verkligen ingen expert men gjorde en del research för ett antal år sen när jag funderade på att odla dem. Jag kan ha glömt bort nåt mellanled, men som jag minns det ska man ha dem planterade på ett och samma ställe så att det år efter år blir allt fler, och att de inte är jätteglada över att flyttas.

 2. Väldigt vackra bilder! Du kan verkligen få till det.
  Och visst går dagarna. Du har ju en hel del att syssla med och jag tror det är bra både för kropp och knopp att ha sysselsättning och som varierar.
  Tillvaron lunkar på och livet också. Men visst är mycket annorlunda nu. Så att hitta sin vardag tror jag är viktigt. Försöker som pensionär med dagliga rutiner och dit hör promenaderna och att göra det som jag i övrigt tycker om. Har också planterat tomatfrön och potatis i krukor på balkongen och hoppas de ska ta sig.
  Önskar dig en fin helg.
  Kram
  Kram

 3. Vad fina fotografier!
  Distansmöten tycks ha blivit tidens melodi, på ont och gott. Fint att kunna träffas även om det sker på distans, men visst vill man helt få umgås på riktigt ändå.
  Sparrisar har jag aldrig odlat, men jag äter dem gärna. Köpte ett knippe färska sådana igår…

  Ha en god fortsatt vecka!
  Kram Christina

 4. Hej! Så aktiv du är jämfört med mig, med tanke på att du dessutom hinner jobba! Själv gör jag mest ingenting, men dagarna passerar med en farlig fart ändå. tillvaron för mig är inte så annorlunda än vanligt, bor man i glesbygd ser man inte mer eller mindre folk än vanligt,. I butiken märks att det är tystare. Många beställer varor som personalen plockar ihop och levererar utanför dörren så de äldre slipper gå innanför dörren. Jag är ute mycket med hunden och andra hundägare. Men stimulans som du får genom kören, fotoklubben o annat det har jag inte. Och pensionärsföreningen står helt stilla, ingen verksamhet alls, trist för det är ju de äldre som blir så ensamma och isolerade.
  Må så gott du kan, tack för finfina foton och reflektioner. Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.