September

Ovanlig värme, otaliga myggor. Långsamt och fort, lite och mycket. Ett inre kaos. Jag läser Mikael Berglunds Ovanjorden och fångas i orden och stämningen. Älskar vemodet mellan raderna.
Börjar ana en röst i mig som pockar på och vill ut vill bli satt på pränt. Köper en anteckningsbok och en ny penna men tar mig inte tiden att sitta ner och lyssna. Anteckningsboken blir liggande orörd i väskan och pennan används till att pricka av sakerna på att- göra-listan. Tappar tråden och har ingen ro att stanna i ögonblicket, hoppar från det ena till det andra som i en film med snabba klipp. Offer för det brådskande som pågår överallt omkring mig. Försöker stanna upp men blir rastlös och lite stressad över av att ”slarva bort” tiden.

Smiter in i fotograferandet, jobbar med ND-filter för att kunna fotografera när det bli för ljust med de inställningar jag vill ha så att kameran inte klarar av det. Dubbelexponeringar och rörelse, tappar tiden, det är så roligt och jag har inte en aning om vad jag gör. Ibland blir det bra oftast blir det skräp men kanske jag till slut kan få kläm på det här.

Skrivandet finner nog också sin plats så småningom. Jag ska försöka vara lite snäll mot mig själv. Börja med att äta lunch till exempel och kanske meditera.

1 svar

  1. Hej! Jag har inte ro att meditera, eller yoga, eller bara sitta still. Det beror nog på ett arbetsliv som satt spår. Men, jag klagar inte. Jag kan koppla av, jag gör bara sånt jag vill, jag har lagt bort nästan alla måsten. Jag har faktiskt lärt mig att lyssna på ljudböcker, inte alla, men de som tilltalar mig, samtidigt måste jag dock göra något annat, det är då jag målar och färglägger, händerna måste ha sysselsättning, inte bara hjärnan. Ha en fortsatt fin höst, den är min favoritårstid, även om den tyvärr leder till en lång mörk slaskig vinter. Kram från pörtet

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.