Torpliv

Vi är på landet och efter operation ”stänga mössen ute” kan vi med glädje konstatera att mössen det här året håller till någon annanstans.
Vi gör inte mycket vilket var själva meningen med vår torpvistelse. Vi läser, eldar, promenerar, bär in ved, mycket ved och så stickar jag medan mannen löser korsord. Helt plötsligt blev det fart på stickorna igen efter flera år i träda. Kanske är det för ansträngande att ingenting göra. Resultatet hittills är ett par vantar som blev klarar lagom till nyårsafton.

Idag årets första dag bjöd på strålande sol en sol som faktiskt värmde. Någon snö finns inte kvar men isen ligger blank på sjön. Jag kollade och den är nog i alla fall ca 4-5 cm tjock, jag provade inte att gå ut på den, trots att grannens pojkar åkte skridskor på sjön igår kändes det lite osäkert.
Jag har sett en del fåglar i körsbärsträdet. Talgoxe, blåmes, liten hackspett och en domherre (hona) är de jag lyckats identifiera.
Fotograferat har jag också gjort en del så länge ljuset tillåter. Det finns mycket vackert även om färgskalan är mest grå med inslag av grönt.

Så mycket mer händer inte här där det mest spännande är vad vi ska hitta på att äta till middag. Och just nu känns det alldeles nog med den typen av spänning.
Om man trycker på bilderna blir de större och lite bättre.

5 svar

 1. God fortsättning på det nya året. Och det låter som om ni har sköna dagar på torpet. Att just inte göra något direkt, utom att ”vara” tror jag är bra för mycket. Hjärnan rensas och kroppen hamnar i ett lugn.
  Fint att ni lyckat med att få mössen att förstå att de inte ska bo hos er. Säkert en utmaning i sig.
  Önskar dig fortsatt sköna dagar på torpet.
  kram!

  1. Jag tror också att det är bra att bara landa lite även om det är svårt att göra ingenting. Nästan så att vi börjar längta lite efter civilisationen. Idag onsdag är vår sista dag här för imorgon återvänder vi till verkligheten. Idag skiner solen, ett tunt snötäcke gömmer marken och det är någon minusgrad. perfekt promenadväder.
   Kram

 2. Jag hörde talgoxen ”pjuta” här i Stockholm i nyårshelgen. Det är tidigt enligt mig. Hemma i norr hör det till februari.

  God fortsättning!

 3. Så behagligt det låter! När man vill koppla av och varva ner så är den sortens spänning alldeles tillräcklig.

  Kram och god fortsättning på 2019!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.