Utmana de mörka krafterna

Det är svårt att göra ett inlägg som inte berör terrordåden i Paris. Här där jag är, på torpet i det tysta och vackra, känns den stora världen med all sin ondska väldigt långt bort. Det är lätt att få känslan av att, här stannar jag och gömmer mig för allt otäckt som händer, här där det är tryggt och ofarligt att vara. Men det är just det jag inte kan. För det är ju då som det onda vinner. Om jag väljer att begränsa mig och mina handlingar av rädsla. Men om alla vi som inte delar terroristernas syn på hur världen ska se, ut trotsar rädslan och mörkret och fortsätter leva i världen istället för att huka i  vrårna, det är då och först då som mörkret kan ge vika. Jag säger inte att det är lätt, jag säger inte att det är ofarligt. Men om vi låter rädslan ta över och gör det som idag känns lättast, kommer vi få en värld som vi inte vill leva i.  Så öppna hjärtat för alla de som flyr från terror och fasor. Ta emot dem med öppet sinne och respekt. Det är vårt gemensamma ansvar. Och fortsätt lev, gå ut och njut av höst, av regn, och av livet.

Till kort Crimson (23 av 25)

4 svar

 1. Mörka krafter får verkligen inte ta över. Tyvärr innebär det stora medieuppbådet att det också blir för stor uppmärksamhet vilket säkert uppskattas av terrorgruppen. Men samtidigt så måste man rapportera och världen visa gemensamt vad den tycker.

  Önskar en fin lördagskväll!

 2. Massmedia har också en mycket stor roll i hur den stora massan beter sig.
  Att ha en egen åsikt är inte alldeles självklart. Många sneglar på hur omgivningen reagerar. Detta beteende kan ibland resultera i att massan följer en diktator (oavsett färg) in i det svartaste svarta.
  Ja, en balans mellan ont och gott är verkligen önskvärt, men ser man sig runt omkring i världen och här hemma, så är obalansen oroväckande stor.
  Vi får INTE ge vika för rädslan. Kram på dig!

  1. Nej man får inte sticka huvudet i sanden. Balansen tycks svår att upprätthålla. Men mina barn hjälper mig att hålla fast vid det goda och se att världen är mer nyanserad än det som rapporteras i media. Kram och tack för att du tittar in här hos mig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.