Helg

Tillsammans var ledordet för min lördag. Jag har varit på Fotografiska med en vän. Det var givande att se  Nick Brants berörande utställning tillsammans.  Om du har möjlighet att se den, gör det!
Du kan också lyssna på Nick Brandt på  F Talk med Nick Brandt. Det här samtalet gjorde han i samband med öppningen av utställningen, här får man höra historierna bakom flera av bilderna.
Att se på fotografier tillsammans med någon som liksom jag har ett intresse för bild var väldigt givande.  Det är också så fantastiskt med vänner. Man kanske inte ses så ofta men man plockar upp tråden och fortsätter nysta från där man var. Tack Nilla för en härlig dag tillsammans.

Sen har jag fotograferat fler duvor. Det verkar vara mitt nya tema. Duvbilderna hittar du bland mina Blipfoton.
Tomaterna som bildat en skog i fönstret här hemma är nu omplanterad i större krukor och placerade utomhus. Täckta med fiberduk hoppas jag att de överlever det kärvare klimatet.
Ja det är ungefär så mycket som ryms en lördag. Imorgon är en ny dag och innan den kommer lyssnar jag på Bo Sundström och Frida Öhrn. Det är vackrast när det skymmer….. av Pär Lagerkvist

Utsikt


 

10 svar

 1. Det var så trevligt, som vanligt. Och bilderna kommer jag bära med mig. Visst är det så, att bra bilder ska man se tillsammans med någon; de där små skillnaderna, ibland bara från en aningens annan vinkel, i hur man ser och tolkar som ger bilderna ytterligare djup och tolkningar.

  Och tack igen för den där räkmackan….:)
  Kram!

 2. Det finns ju saker som man avundas storstadsborna…men inte är de så många! Det som stör min verklighet mest är att jag inte ens kan åka till stan och gå på någon kvällsaktivitet, som teater, föredrag, bio för det går inga bussar hem! Sista bussen går klockan sex! Det är verkligen inte okej….att avnjuta kultur på landsbygden är inte lätt, det kan jag lova! Kollade lite duvor, vi har några helvita här på byn som jag tycker är så ovanliga och fina!
  Kram

  1. Trots att jag har kulturen runt knuten blir det allt för ofta inte av. Tänker att jag ska skärpa till mig och så går tiden och jag glömmer liksom bort det.
   En vit duva låter jätte fint. Som en alldeles riktig fredsduva.
   Kram

 3. Underbar text och låt.
  Det brukar vara trevligt att gå på fotoutställningar. Precis som du skrev blir det en extra krydda om man får reda på bakgrunden till fotona.
  Jag gillar också den behagliga känslan av att plocka upp trådar med gamla vänner.
  Kram Bosse

 4. Låter som en behaglig helg med avkoppling samt stimulans för kropp och själ! Fotoutställningar är alltid givande att besöka så jag får väl se till att komma upp till Stockholm…

  Kram

  1. Det har varit en härlig helg som rymde både Fotografiska och ett snabbesök på torpet och avslutades med att barnen bjöd på middag här hemma.
   Fotografiska är alltid värt ett besök. Så det är nog bästa att du tar den där Stockholmsturen.
   Kram

 5. Fotografiska har ofta fina utställningar men nu i år har jag inte alls varit där. Får bli ändring på det.
  Mysigt att träffa en vän och se den och det är fint att kunna samtala om bilderna med någon. Många tankar poppar upp.
  Den här utställningen hoppas jag kunna se i sommar.
  Dina duvor är så härliga! Ohc ett roligt tema. Jag ser dem helst på avstånd och inte när jag ska äta. Här i Spanien är de väldigt fräcka och kommer och kan sätta sigpå brdet på en restaurang. Gillas inte av mig. Jag vill inte ha några fåglar där…Så det är inte personligt mot duvorna.
  Hoppas dina tomatplantor klara sig, men det gör de nog.
  Aubergineplantan frodas och växer dagligen. Stort tack! Tänker på dig när jag ser den. Och det är ofta.
  Dikten av Per Lagerkvist är en favorit. Tack för denna version!
  Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.