Hösttankar

Hösten är inte bara vemodig. Det kan också vara en tid där man saktar ner och hinner med att reflektera och fundera. Det kan vara en tid för värmande brasor och varm choklad. En tid för djupa samtal och berikande böcker, långa promenader och underhållande filmer. Så ta vara på allt det fina, går ut och njut av det sprakande färgerna och den kylande vinden. Snart nog kommer frosten och snön och det blir dags att krypa i ide. Då blir det tillåtet att gå på sparlåga och dyka in i sig själv för en tid. Jag har bunkrat stearinljus och böcker så att det ska räcka vintern ut. Jag har varma tröjor, sockor och en halsduk som jag gillar så nu är det bara att krypa upp i bästa läsfåtöljen och sätta igång att bejaka årstiden. Och innan jag vet ordet av är det redan vår.

lov

 

8 svar

 1. Ja, snart blir det bistrare tider men tack och lov så är den skånska vintern inte alltid så bister. Hoppas på en mild även i år…

  Kram

 2. Vilken vacker bild! Och jag tycker nog att det är fint med årstidernas växlingar här i Sverige. Att jag sedan inte tycker om den riktiga kylan är en annan sak . (MItt ansikte klarar inte av den längre.=
  Nu njuter jag av fina höstdagar här i Stockholm och det gör mig inget att det är grått.
  Stor kram!

 3. Snön längtar jag efter. Då kan man verkligen njuta. Ingen gräsklippning. Ingen husmålning. Ingen ogräsröjning …

  Man kan bara sitta inne i stugan och se flingorna falla, och ge sig ut och njuta det mjuka vita på skidor, eller göra snöänglar, och mata fåglarna.

  Ja, det här gäller ju förstås när jag är i fritidshuset på helgerna.

  1. Jag håller med dig. Det är härligt med snö i måttliga mängder. Kallt ska det vara så att de inte saltar vägarna. Men det händer nästan aldrig här nere tyvärr. Så vi förbereder oss för mer slask än vackert vintervitt. Men man kan ju alltid ta en tur norrut.

 4. Fantastisk mjuk vacker bild och hyllning till hösten … är en höstmänniska och njuter rikt! Bor norrut numera och tyvärr så glesnar det vintervita även här. Min första vinter här uppe var 2002, då lade sig snön i början på oktober och det var underbart. På Rönnträden som blev fint svarta mot det vita hängde de orangearöda bären kvar. Jag hade denna utsikt från mitt köksfönster.

  1. Å det låter som en fantastisk utsikt. Det är härligt med riktig vinter. Håller tummarna för att vi får i alla fall en smula av den varan i år även om det inte har börjat speciellt lovande. +7 imorse igen.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.