Sommarens sista fjäril

Det var inte ett löv som låg på trottoaren. Jag trodde det först och gick förbi men något gjorde att jag vände om och tog en närmare titt. Det var en fjäril som låg där i blötan och kämpade för att komma upp och iväg. Jag lyfte försiktigt upp den och satte den på min jackärm. Den fick följa med flera kvarter medan jag funderade på vad jag skulle göra av den.  Det blev tillslut så att jag satte av den i en varm och ombonad port. Troligtvis klarar den sig inte men det kändes bättre att den fick sluta sina dagar inne värmen.  

Nedanför, utsikt från mitt fönster på jobbet så som det såg ut i dag. 

240-the-first-snowfall

10 svar

 1. Inte helt optimalt väder i huvudstaden och mitt paraply knäcktes i den hårda vinden. Men trots att jag var krasslig så blev det ändå bra dagar. Mycket hanns med men mycket återstår så det får bli ett återbesök i vår helt enkelt!

  Kram och ha en bra dag 😀

 2. Vet du vad det var för fjäril?
  Många övervintrar trots kylan i vårt land. Då tillhör de en senkläckt generation. Går i någon slags dvala och vaknar upp framåt våren.

  Jag såg sorgmantel i början av april i år. Den kom flygande över snön i solen.

  1. Jag tror att det var någon slags nattfly.Den hade kanske klarat sig utmärkt utan min insats men kunde liksom inte låta bli att plocka upp den. Jag såg en nässelfjäril i februari en gång tror att den piggnat till i solen men tveksamt om den överlevde ända till våren.

 3. Dagens goda gärning och jag ror fjärilen uppskattade din hjälp- och kanse överlevde den. Inte lätt att hamna i snön så där.
  Men porten blev nog ett bra ställe för den att värma upp sig .
  Vadcker bild!
  Kram!
  PS Den tredje auberginen är skördagd på den spanska plantan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.